2022-03-10 10:18:10• hírek • Bede Emőke

Továbbra is marad a hosszabb ügyfélfogadási rend az útlevélosztályon

A bukaresti belügyminisztérium szerdán közölte, hogy csaknem háromszor több útlevéligénylést nyújtottak be március első hetében február azonos időszakához képest. Ennek okán Romániában hosszabb nyitvatartással működnek az útlevélosztályok, és a nyomda is fokozott munkatempóra kapcsolt: naponta 6-tól 22 óráig dolgoznak a hétvégéket is beleértve.

Az epasapoarte.ro előjegyzési portálon már csak április végére lehet a kérelem beadására időpontot foglalni, az útlevélosztályoknál pedig országszerte sorban állnak az igénylők, hogy leadhassák kérelmeiket. Az említett közszolgálatnál már az év első két hónapjában, a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások feloldása reményében is megnőtt a forgalom, az ukrajnai háború kitörése óta azonban megugrott az útlevéligénylések száma. Kedden - egyetlen napon - csaknem 50 ezer időpontot foglaltak több mint 85 ezer útlevéligénylő iratainak benyújtására - közölte a román belügyminisztérium.


E napokban a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal alárendeltségébe tartozó útlevélosztály is hosszabb ügyfélfogadási rend szerint dolgozik: április 1-ig minden hétköznap 8 és 20 óra között fogadják az igényléseket. A prefektúra ugyanakkor arra is emlékezteti az állampolgárokat, hogy a dokumentumot nem csak a lakhelyük szerinti megyében igényelhetik, hanem akár a szomszédos megyékben is, így az epasapoarte.ro oldalon érdemes lehet a Máramaros, Szilágy vagy Bihar megyei intézményeknél elérhető szabad időpontokat is ellenőrizni.


Az útlevéligényléshez szükséges illetékekről és ezek befizetési lehetőségeiről a prefektusi hivatal ezen bejegyzésében lehet tájékozódni:
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: